Web dizajn trendovi za 2016/2017 godinu

web-design-trends
Dinamični "StoryTell" sajtovi

StoryTell sajtovi su uglavnom jednostranični sajtovi kod kojih prilikom scroll-ovanja prolazite kroz priču. Priče se uglavnom odnose na firmu, usluge ili proizvode, sadržajem o vama i ostalim zanimljivostima koju pokrivaju razne animacije zanimljive korisniku. Cilj ovakvih sajtova je da se korisnik animira i da što više sadržaja vezanog za vaš posao prođe kroz priču. Ovakvi sajtovi su vrlo jednostavni za korišćenje. Slike se koriste kao najčešći alat za povezivanje sa korisnicima. Na veliku radost mnogih, 2016. godina donela je za sobom novi trend slika koje su dosta prirodnije, dinamičnije i interesantnije za korisnike, tako da na neko vreme možemo da zaboravimo na izveštačene osmehe porodice sa svojim ljubimcem ili žene zatrpane registratorima kako se smeje i ushićeno telefonira.

Flat dizajn

Već duže vreme u fokusu nakon Googlovog prezentovanja logotipa 2014. godine. Zasigurno smo sigurni da će i u narednoj 2017. godini trend flat dizajna ostati aktuelan.

Full screen sajtovi i video pozadina

Jednostavno, a vrlo efektno. Video je bio i ostao najbolji alat prezentacije vašeg posla. Na taj način se ideja i emocija lakše prenosi korisniku. Drugi način da se prezentujete je pomoću HD slike preko "celog ekrana" sa nekom ključnom rečenicom. Na taj način ističete dozu elegancije vašim korisnicima.

Upotreba kartica

Upotreba kartica služi da se na modularan način prezentujete sadržaj koji imate. Prednost ovakvog dizajna je jednostavnost i preglednost. Sadržaj se centarlizuje i ključne stvari se stavljaju u fokus tako da vaš klijent ne mora da isčitava tekstove u nedogled da bi pronašao pravu informaciju.

Split screen sajtovi

50:50 dizajn koji omogućava korisnicima da se opredele za jednu od dve ponuđene varijante. Ovakvo rešenje je vrlo elegantno, efektno i intuitivno za klijente.

Sve veća prisutnost hamburger meni-a

Zahvaljujući naprednim tehnologijama i sve većom primenom smart telefona polako ali sigurno standardnu navigaciju zamenjuje "hamburger" meni. Uz pomoć tri crte i klika dolazite do menia i njegovih stavki.

web-design

napisao/la Katarina